Om eiendommen

Den 84,3 mål store eiendommen ligger på Marienlyst i bydel St. Hanshaugen i Oslo. I vest grenser eiendommen til UiO Blindern og i øst mot Marienlyst skole. Området er blant de mest populære boligområdene i Oslo.

Det er flere bygg på Eiendommen – totalt utgjør bygningsmassen 111 000 m². De største bygningene er Kringkastingshuset på ca. 36 000 m² og Fjernsynshuset på ca. 47 000 m².

Kringkastingshuset og Store studio er tenkt bevart når Eiendommen skal utvikles til et moderne og attraktivt byområde.

NRK sin eiendom, gnr. 46 bnr. 107, er totalt 84,3 mål.

Nærområdet

Eiendommen har en svært attraktiv beliggenhet på Marienlyst, med kun 10 minutters gange til Majorstuen. Majorstuen er en del av bydel Frogner, og er et sentralt kollektivknutepunkt på grensen mellom det sentrale Oslo og boligområdene på Oslo vest.

Majorstuen T-banestasjon er Norges tredje største kollektivknutepunkt, med 70.250 gjennomreisende daglig. Samtlige T-banelinjer, tre trikkelinjer og fem busslinjer går via Majorstuen. I løpet av de kommende årene skal Fornebubanen føres inn til Majorstuen stasjon og ny sentrumstunnel anlegges for å øke hele T-banesystemets kapasitet. I forbindelse med begge prosjektene er oppgradering av Majorstuen T-banestasjon av stor betydning, med økning fra to til fire spor.

Videre ender den populære handlegaten Bogstadveien opp i Majorstukrysset, og Eiendommen har dermed et av Norges rikeste tilbud av butikker og restauranter i umiddelbar nærhet.